Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírek, cikkek képes leírás - Szolárium.tlap.hu
részletek »

Hírek, cikkek - Szolárium.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szolarium.tlap.hu » Hírek, cikkek
Keresés
Találatok száma - 5 db
A szoláriumok nem felelnek meg

A szoláriumok nem felelnek meg

A vizsgált szoláriumok 96,5 százaléka nem felelt meg a sugárzás erősségére vonatkozó 0,3 watt/négyzetméterben maximalizált európai uniós szabványnak, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) kereskedelmi és piacfelügyeleti hatósága által 28 helyszínen végezte.

Aktuális bőrgyógyászati állásfoglalás napozásról, szoláriumról

Aktuális bőrgyógyászati állásfoglalás napozásról, szoláriumról

Cikkünkben az alábbi kérdésekre adunk válaszokat: - Mi a napozás? Mennyi napsugár sok és mennyi elegendő? - Melyek a D-vitamin hatásai az emberi szervezetben? - Mennyi D-vitaminra van szükségünk? - Hogyan biztosíthatjuk a megfelelő D-vitamin szintet? - Mennyi napsugárra van szükség, a megfelelő D-vitamin szint biztosításához? - Hogyan pótolhatjuk télen a D-vitamint? - Lehet-e szerepe a szoláriumozásnak, a D-vitamin pótlásában? - Milyen a megfelelő fényvédelem? - A fényvédők használata veszélyeztetheti-e a D-vitamin termelődését

Egészséges szolárium

Egészséges szolárium

Egészséges szolárium esetén a hangsúly nem azon van, hogy milyen gyorsan érjük el a kívánt színt. Célszerű relatív lassan, de meghatározott program alapján elérni ezt a csoki barna bőrszínt. Célszerű a nyári időszak mellett télen is hetente egyszer 10 percet szoláriumozni. Minden készülékben van egy 0.3W/m2 eritémával súlyozott felületi sugárterhelés ami nem csak Magyarországon, hanem egész Európában követelmény 1,5-2 éve. Minden szoláriumozó vendég a szolárium készüléken talál egy olyan matricát, ami a Szolárium Egyesület minősítő matricája, ez a matrica biztosítja, hogy a készülék megfelel-e a szabályoknak, vagy nem.

Szolárium hatása

Szolárium hatása

Napjainkra bebizonyosodott, hogy szervezetünk egészséges működéséhez elengedhetetlen bizonyos mennyiségű D- vitamin, melyet csak a napfényből tudunk 'kinyerni'. Mára lezárulni látszik az évtizedek óta tartó vita.

Tények és tévhitek a szoláriumozásról

Tények és tévhitek a szoláriumozásról

Az utóbbi időkben sokan tapasztalhatták a szolárium ipar ellen indított újabb, jól szervezett médiakampány megnyilvánulásait egész Európában. Az Európai Szolárium Egyesület (ESA) keményen dolgozik, hogy ellenőrzése alatt tartsa a helyzetet, sajtóközlemények kiadásával és pozitív információkat tartalmazó anyagok összeállításával.

Tuti menü