Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
D vitamin képes leírás - Szolárium.tlap.hu
részletek »

D vitamin - Szolárium.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szolarium.tlap.hu » D vitamin
Keresés
Találatok száma - 3 db
D vitamin hiány a naptejtől?

D vitamin hiány a naptejtől?

A D-vitamin képződéséhez napfényre van szükség. De vajon okozhat-e vitaminhiányt, ha erős naptejekkel minden napsugarat visszaverünk a bőrünkről? Bár a 30-as fényvédő faktorral ellátott naptej a D-vitamin képződését elősegítő UVB sugarak 97 százalékát kiszűri, a kutatások szerint a normális, hétköznapi naptejhasználat nemigen eredményezheti a vitamin hiányát. Ennek oka rendkívül egyszerű: nagyon kevesen vannak, akik elegendő fényvédő szert kennek fel, és ezt a nap folyamán rendszeresen pótolják is.

D vitamin hiányos kismamák

D vitamin hiányos kismamák

Naponta ajánlott D-vitamint szedni a terhes kismamáknak az új kutatások szerint. Angliában az erre vonatkozó tanácsok mégis ellentmondásosak. A nők veszélyeztetettebbek a férfiaknál, de a D-vitamin hiány akár az újszülött életét is veszélyeztetheti.

Tabletták helyett napozás

Tabletták helyett napozás

Bár napjainkban terjed a nézet, hogy tartózkodjunk keveset a napon, szakemberek egy csoportja mégis a mértékletes napozás mellett teszi le a voksát. Az ebből nyert D-vitamin ugyanis számos előnyt jelent számunkra, hiánya viszont komoly egészségkárosodást okozhat.

Tuti menü